Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /data/sites/web/eigenwijzebe/www/wp-content/plugins/elementor/core/kits/documents/tabs/site-identity.php on line 60
1 september, een dag om eens terug te kijken - Speelruimte Eigenwijs

1 september, een dag om eens terug te kijken

///1 september, een dag om eens terug te kijken

1 september, een dag om eens terug te kijken

1 september…

Het officiële begin van het schooljaar, zo´n dag waarop je vaak even terug kijkt op de afgelopen maanden. Die twee heerlijke zomerse vakantiemaanden. Die maanden waarin zoveel minder moet en zoveel meer mag en kan. Die maanden waarin je alleen maar een glimlach op de gezichtjes van je kinderen ziet. Van die maanden die veel te snel voorbij gaan…

Vandaag kijk ik ook terug, niet alleen op de fijne vakantiemaanden, maar ik kijk een jaar terug. Terug naar 1 september 2018 toen ik de sprong heb gewaagd en de cursus SpeelRuimte naar België heb gebracht. 1 september 2018 was de dag dat ik voor de eerste keer een open speelmoment heb aangeboden bij de Oever in Brugge.

Een dag om terug te kijken…

Na vele voorbereidingen, wikken en wegen. Spanning, stress en slapeloze nachten… Plezier in het uitzoeken van de materialen, genieten van het klaarzetten van een eerste SpeelRuimte. Was het dan echt zover, de eerste SpeelRuimte ging van start. Ik kreeg die dag heel weinig tijd om echt zenuwachtig te zijn. Alles stond nog maar net of zijn plek of het eerste gezin kwam al binnen. Ik weet het nog heel goed, Heidi Fi Zu met haar man, haar ondernemende zoontje en kleine slapende dochtertje.

Na Heidi en haar gezin druppelde het maar door, de ene naar de andere kwam binnen. Mama´s met kleine baby’tjes, papa´s met ondernemende peuters. Gezinnen die soms de hele ochtend bleven, anderen die even kort binnen kwamen piepen. Maar wauw, wat voelde dat goed!

Deze 1 september zou ik dan ook nooit vergeten het gaf mij een enorme boost, kracht en een positief gevoel om dit echt neer te gaan zetten!

Cursus SpeelRuimte

Na dit eerste open speelmoment heb ik mijn schouders er verder ondergezet en mijn onderneming EigenWijs uiteindelijk in december ingeschreven als bedrijf en ben ik de cursus SpeelRuimte gestart. Intussen heb ik al heel wat kinderen en hun ouders mogen ontvangen tijdens deze mooie speelmomenten. En heb ik al vele tientallen (misschien al honderden) ouders en professionals mee mogen nemen in mijn passie en visie vanuit het gedachtegoed van Emmi Pikler.
Al met al kijk ik terug op een geweldig EigenWijs jaar. Een jaar dat smaakt naar meer en dat meer dat komt, want ik ben nog lang niet klaar met EigenWijs.

Ook dit jaar zet ik mijn schouders weer krachtig onder mijn mooie nog groeiende onderneming! Langzaam maar zeker zijn er steeds mee mensen die hun weg vinden naar EigenWijs. De cursus SpeelRuimte begint in Brugge te settelen. Ondernemers in de kinderopvang beginnen langzaam maar zeker hun weg te vinden naar EigenWijs en vragen een vorming aan. En zo krijg ik steeds meer de kans om mijn passie te delen en het mooie gedachtegoed van Emmi Pikler te kunnen voort zeggen.

Bedankt voor alle steun en het vertrouwen

Daarbij kan ik gerust een beetje hulp gebruiken, dus zegt het voort!
EigenWijs is er voor iedere jonge ouder met een baby of peuter.
EigenWijs is er voor iedere professional die dagelijks werkt met baby´s of peuters.
Achter de schermen sta ik, Moniek Neumann de initiatiefneemster van EigenWijs, te popelen om nieuwe dingen te blijven ontwikkelen.
Allemaal vanuit mijn passie en liefde voor jonge kinderen en omdat ik erin geloof dat die eerste 1000 dagen van een mensenleven van cruciaal belang zijn, een goede start is het halve werk! Jonge kinderen verdienen de zorg en aandacht die nodig is om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Bedankt voor de steun en het vertrouwen wat jullie als EigenWijze volgers mij dit jaar al gegeven hebben.
Op naar nog een mooi EigenWijs jaar!

Lieve groet, Moniek

By | 2019-09-02T13:09:20+02:00 september 2nd, 2019|EigenWijs, Persoonlijk|0 Comments

About the Author:

EigenWijs is een initiatief van Moniek Neumann, Pedagogisch coach en Pikler pedagoog in opleiding. Naast EigenWijs zelf mama van drie ondernemende kinderen en al jarenlang werkzaam in de kinderopvang.

Leave A Comment