Een goede basis

Werk jij met baby´s of jonge kinderen, dan heb jij de belangrijkste baan die er is. Je zult denken, er zijn zoveel andere belangrijke invloedrijke banen. Echter iedereen die deze banen vervult, moet een goede basis in zijn leven hebben gehad om goed te kunnen functioneren. Wie zorgt er voor die goede basis? Jij!Een succesvolle advocaat? Hij was nergens zonder zijn zorgzame begeleidster. Die invloedrijke minister? Het was niks geworden zonder de knuffels en goede zorgen van zijn onthaalouder.Een goede basis geeft veerkracht voor de rest van je leven en jij staat aan die basis!

De 1001 kritische dagen van een mensenleven vormen de fundering waarop het verdere leven opgebouwd wordt. Juist een goede basis in de eerste levensjaren, geeft kinderen veerkracht voor de rest van hun leven.

Basisvertrouwen

EigenWijs werkt vanuit het basisvertrouwen dat ieder kind competent is en alles in zich heeft om zich te ontwikkelen.  Het is aan ons om de van nature aanwezige leergierigheid en nieuwsgierigheid van kinderen te zien en hier op in te spelen.EigenWijs stelt zich als doel om kinderen de ruimte te geven op hun Eigen unieke manier Wijs te worden. Om op deze manier een rijke basis mee te kunnen geven voor de verdere ontwikkelingen tot sterke, zelfstandig en gezonde volwassenen.