Super(wo)ma(n)ma ken jij haar?
Even dacht ik, dat ik haar kende. En dan nog wel van heel dichtbij, als ik in de spiegel keek zag ik haar. (Tenminste dat dacht ik….)

Alle ballen hield ik in de lucht;
een gezin managen met drie kleine kindjes met alles wat erbij hoort. Borstvoeding geven, gebroken nachten, uitjes op school ondersteunen, rijden voor zwemlessen die niet naast de deur zijn, elke dag een gezonde maaltijd op tafel, proberen voor ieder kind eigen quality time met mama, ergens tussen door zorgen voor een schoon en opgeruimd huis met gewassen kleren in de kast, een fijne en gezellige partner zijn voor mijn vriend, een partner waar hij op kan bouwen.

Ik woon nog niet zolang in België. Dus ook gaat er energie uit naar nieuwe mensen leren kennen, vriendschappen opbouwen, netwerken….
Intussen waren er ook die andere ballen die in de lucht moesten blijven. Studeren voor Pikler pedagoog; daarvoor regelmatig naar Amsterdam een hele planning, observaties en reflecties schrijven.
Als je dan zo´n studie doet, wil je er ook wat mee bereiken nietwaar?

Dus, tussen de bedrijven door een eigen onderneming proberen op te richten EigenWijs. Gesprekken voeren met samenwerkingspartners, reclame maken, materialen aanschaffen, Facebook blog bijhouden, website maken, brainstormen…

En oja, ik heb ook nog een drukke baan. Drie dagen per week bijna 100 kilometer rijden om te werken als leidinggevende in de kinderopvang. Op een locatie waar ik met mijn collega´s, graag vooruitstrevend wil zijn. De allerbeste kwaliteit voor de kinderen en hun ouders wil bieden. Een goede leidinggevende wil zijn voor mijn medewerkers, een goede en inspirerende collega waar anderen op kunnen bouwen, ieder jaar werken aan een verdiepend jaarthema en nog zoveel meer…

Maar ergens tussen al deze ballen ben ik mezelf een beetje kwijt geraakt. Nauwelijks slapen en toch doorgaan ergens bleek een grens te zijn aan mijn super womanschap… Ik blijk er toch niet voor in de wieg te zijn gelegd en misschien is niemand dat…

Even hou je het vol maar dan komt er ergens die druppel, soms is die maar heel klein en heb je hem niet eens aan zien komen. Maar net die ene kleine druppel, die laat de emmer overstromen en dan merk je plots, dat je eigenlijk maar een mens bent. Een mens net als alle anderen die soms zomaar even moet zeggen; het lukt niet het is te veel, kan iemand tijdelijk een bal van mij overnemen???

Set featured image 2

Twee jaar verder….Corona tijden


Het bovenstaande heb ik twee jaar geleden geschreven… en ik ben bang nu heel toepasselijk voor bijna alle mama´s en papa´s. Want, dit valt niet mee!

De ballen die we normaal al in de lucht proberen te houden als jonge ouders met een druk gezin, met onze eigen doelen, met onze uitdagende banen… 
Maar dan kunnen we steun zoeken, steun bij de ander. Is er die fijne leerkracht die net de juiste snaar weet te raken bij je kindje. Kun je, je verhaal over de slechte nacht kwijt bij de begeleidster in de kinderopvang. Kun je terugvallen op je ouders, waar je een keertje aan kunt schuiven voor een warme maaltijd…

Maar nu staan we plots allemaal alleen, ieder met onze eigen ballen… ieder met onze eigen uitdaging… en dat valt niet mee!!!

Ik hoop van harte dat het je nog een beetje lukt, dat je de ballen nog hoog kan houden en dat je ondertussen niet jezelf verliest in dit alles!

Zorg in deze tijd ook goed voor jezelf, want niemand is een super(wo)ma(n)ma!

Wat aandacht krijgt groet!


Warme groet Moniek Neumann
EigenWijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *