EigenWijs biedt ondersteuning aan ouders en hun baby´s en peuters. Dat doet zij onder andere in de unieke vorm van een cursus SpeelRuimte, een begeleide ouder-kindspeelgroep. Hierbij wordt vrij spelen en bewegen voor baby´s en peuters gecombineerd met een cursus in ouderschap.

SpeelRuimte

SpeelRuimte is een begeleide ouder-kind speelgroep voor kinderen van 5 tot 30 maanden, waarin vrij bewegen en vrij spel voor kinderen centraal staan.

In een daarvoor speciaal ingerichte ruimte met veilig kruip-, klim- en spelmateriaal, kan je kind vrij bewegen en spelen samen met een vaste groep leeftijdsgenootjes.  Kinderen worden niet actief gestimuleerd om te spelen, maar krijgen de ruimte om zelf te kiezen of ze willen spelen, op welke manier ze willen spelen, met wie en met welke materialen. Iedere wijze van spelen is goed, ieder spel van het kind geeft andere inzichten, leerkansen en ontwikkelingsmogelijkheden.

Terwijl jij als ouder toe kijkt, geef je je kind volop gelegenheid zelf keuzes te maken en zijn eigen interesses te volgen in zijn spel. Je zult verrast worden door de vindingrijkheid van je kind.

Laat je verrassen door de unieke eigen wijsheid van je kind!

Jij als ouder krijgt volop de kans vanuit een prettig plekje aan de rand van de ruimte, je kind en de andere kinderen te observeren in hun spel. In volledige rust, zonder dat er iets anders is wat je aandacht vraagt.

Ieder kind speelt op zijn eigen unieke wijze, spelen is werken en leren voor je kind. Tijdens het spel ontdekt je kind de wereld om hem heen. Terwijl je kind speelt, ontdekt je kind wat het allemaal zelf kan en waar het plezier in heeft. In het spel ontstaat er interactie en contact met andere kinderen en ervaart je kind hoe het is om samen te zijn en samen te  spelen met andere kinderen

Je eigen wijsheid

Tijdens SpeelRuimte leer je waarom vrij spelen en vrij bewegen zo belangrijk is voor je kind. Daarnaast biedt SpeelRuimte volop praktische tips en nieuwe ideeën voor bijvoorbeeld het inrichten van een speelhoekje thuis, geschikt speelmateriaal en hoe je thuis je kind kunt begeleiden in zijn spel.

De ouderavonden bieden volop de  gelegenheid andere ouders te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Tevens krijg je ondersteuning in je vragen over bijvoorbeeld huilen, eten, slapen, zelf spelen, communiceren met je baby….

Praktisch: inhoud, locatie en deelname

Zes speelochtenden en twee ouderavonden, boordevol praktische tips, onder begeleiding van een Pikler pedagoog, waarin je beslist nieuwe dingen van je kind gaat zien. De groep bestaat uit minimaal 5 kinderen en maximaal 8 kinderen met hun (groot)ouder(s).

De cursus SpeelRuimte vinden plaats in Brugge en Gent op de volgende locaties:

Voor Brugge:  bij vroedvrouwenpraktijk de Oever aan de Blankenbergsesteenweg 14d

Voor Gent: bij vroedvrouwenpraktijk de Bron aan de Dendermondesteenweg 357

SpeelRuimte is echt ´Kwaliteitstijd´ voor jou en je kind!

Heb je interesse? Wil je eerst meer informatie? Vraag gerust, ik denk graag met je mee. Contact

Klik hier voor startdata  en tarieven van SpeelRuimte

Wil je, je meteen inschrijven voor één van de speelgroepen? Dat kan via het inschrijfformulier.