‘De manier waarop jij kijkt naar kinderen bepaalt je handelen’

Misschien klinkt het in eerste instantie wat gek in je oren, als ik je zeg dat een kinderbegeleider de belangrijkste baan is die er bestaat.  Je zult waarschijnlijk denken, er zijn zoveel andere belangrijke invloedrijke banen. Echter iedereen die deze banen vervult, moet een goede basis in zijn leven hebben gehad om goed te kunnen functioneren.

En wie zorgt er voor die goede basis?

Juist ja, de personen die aan de basis staan, de kinderbegeleiders.

Een succesvolle advocaat? Hij was nergens zonder zijn zorgzame begeleidster. Die invloedrijke minister? Het was niks geworden zonder de knuffels en goede zorgen van zijn onthaalouder.

Een goede basis, maakt een levensgroot verschil en jij de kinderbegeleider, die staat aan de basis!

Er wordt vanuit Kind en Gezin steeds meer de nadruk gelegd op de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang. Dat is een mooie ontwikkeling, de kinderopvang is daardoor volop in ontwikkeling van opvang naar opvoeding. De rol van de begeleider krijgt nog meer inhoud en jouw werk wordt steeds serieuzer genomen.

Maar hoe ga je met je team aan de slag met deze pedagogische kwaliteit? 

Wat bieden jullie nu en vanuit welke pedagogische visie werken jullie?

Hoe kijken jullie naar kinderen en wat is jullie kindbeeld?

Het is heel belangrijk als team met de neuzen dezelfde kant op te staan, een duidelijke uitgewerkte pedagogische visie voor op de werkvloer helpt hierbij. Het geeft jullie handvatten in de dagelijkse omgang met de kinderen. Het geeft het hoe en waarom aan van wat je nu al iedere dag doet met de kinderen.

EigenWijs biedt hiervoor pedagogische coaching aan op de werkvloer.

Op maat van jullie vraag gaat EigenWijs samen met het team op onderzoek uit. Zo kunnen we samen de waarden en normen van de organisatie bepalen, we kunnen samen de inrichting aanpassen om deze meer passend te maken binnen de visie, er kan gewerkt worden met videobeelden waarbij EigenWijs samen met het team de videobeelden en observaties gaat analyseren. 

Coaching kan bestaan uit een eenmalig moment of uit een langdurig traject, alles afhankelijk van jullie vraag en volledig op maat aangeboden door EigenWijs. 

Ik wil graag meer informatie over EigenWijze coaching voor onze organisatie

‘Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes’

-Henri Ford-