‘Het is van wezenlijk belang dat het kind zoveel mogelijk zelf ontdekt. Als we hem helpen elk probleem op te lossen beroven we hem van datgene wat voor zijn mentale ontwikkeling het belangrijkste is!’

Emmi Pikler

De persoon achter EigenWijs

Ik ben Moniek Neumann een trotse mama van drie spelende en ondernemende kinderen (2010, 2014, 2017) en een bevlogen pedagoge met een achtergrond in de kinderopvang. Mijn passie ligt in het werken met jonge kinderen, hun ouders en begeleiders.

 

Als klein meisje, was ik onafscheidelijk van mijn babypop. Waar ik ging, ging mijn babypop ook. Het lag dan ook in de lijn van de verwachtingen dat ik iets met kinderen zou gaan doen. Mijn liefde voor mijn pop, is later dan ook veranderd in liefde en interesse in baby´s en jonge kinderen.

Begin bij het begin

De ontwikkeling van baby´s en jonge kinderen intrigeert mij enorm. En mijn mening is, begin bij het
begin. De 1001 kritische dagen van een mensenleven vormen de fundering waarop het verdere leven
opgebouwd wordt. Juist een goede basis in de eerste levensjaren, geeft kinderen veerkracht voor de
rest van hun leven.

Pikler® pedagoog

Emmi Pikler is mijn grootste inspiratiebron. Ik ben dankbaar dat ik haar werk leerde kennen, voordat mijn kinderen geboren werden. Het gedachtegoed van kinderarts en pedagoog Emmi Pikler geeft mij veel handvaten, zowel als moeder als op professioneel vlak als verantwoordelijke in de kinderopvang.

Ik behoor tot de eerste Pikler® pedagogen i/o in België. Graag deel ik mijn kennis en ervaringen met andere ouders en met iedereen die werkzaam is met jonge kinderen en/ of hun ouders.

Om op die manier baby’s en jonge kinderen die zorg en aandacht te geven die zij verdienen. Ik geloof erin dat wij op die manier, samen de wereld een heel klein beetje mooier kunnen maken.

EigenWijs

In 2018 is de onderneming EigenWijs van start gegaan.
Met het opstarten van EigenWijs, maak ik mijn eigen dromen waar.


EigenWijs vertrekt vanuit de eigen wijsheid van ieder kind, ieder kind is competent.

EigenWijze Visie

Ik werk vanuit het vertrouwen dat ieder kind alle kennis en vaardigheden tot ontwikkeling in zich heeft. Dit basis vertrouwen in de baby en het kind, is de wijze waarop ik kijk naar mijn eigen kinderen en tevens de basis van mijn werk binnen de kinderopvang en EigenWijs.

Ieder kind is competent en heeft vanaf de geboorte alles in zich om te ontwikkelen. Het is aan ons om de van nature aanwezige leergierigheid en nieuwsgierigheid van kinderen te zien. Kinderen volop mogelijkheden te geven, zodat zij op hun Eigen unieke manier Wijs kunnen worden.

Lieve groet,

Moniek Neumann

Pikler® opleiding tot Pikler Pedagoog
Bachelor Pedagogiek
Pedagogisch coach kinderopvang
Trainer Dunstan Babytaal
VVersterk kinderopvang

‘Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen wijsheid’