‘Play is the highest form of research.’

Albert Einstein

Vrije speelruimte

Een uitstapje met je baby of peuter, maar liever niet naar een overvolle ballenbak, een lawaaierig zwembad of overprikkelende speeltuin. Kies voor de Vrije SpeelRuimte van EigenWijs.


Een fijne rustige plek, waar je kleintje naar hartenlust vrij kan spelen en bewegen. Waar jij als ouder even bij kunt komen van de beslommeringen van alle dag, waar je andere gelijkgestemde ouders kunt ontmoeten en waar je gewoon even weg bent van alles.

Er even op uit met je baby of peuter

De Vrije SpeelRuimte is een plek speciaal voor kinderen tot en met vier jaar, waar zij vrij kunnen spelen in het bijzijn van hun (groot-) ouder(s) en in contact kunnen komen met elkaar. De Vrije SpeelRuimte heeft geen kinderopvang of oppasfunctie, maar is een uitje voor jou samen met je kind.

De ruimte is zo ingericht dat het de kinderen uitnodigt om te gaan spelen, er zijn kleine en grote materialen. Bekende materialen, die je waarschijnlijk ook thuis hebt, maar ook speelobjecten om te klimmen en te klauteren, materialen die nieuw zullen zijn voor je kind en uitnodigen om te ontdekken en mee te experimenteren.

Er zijn materialen om te bouwen, verzamelen en onderzoeken met verschillende vormen, gewichten en materiaalsoorten.


In de Vrije SpeelRuimte is een speciale hoek ingericht voor haar jongste gasten, baby´s die liggend spelen. Zodat juist ook baby´s, op een veilige plek ongestoord kunnen bewegen, spelen en elkaar ontmoeten.

De Vrije SpeelRuimte, juist ook voor ouders!

Een uitje waar je even helemaal weg bent uit de drukte van alledag. Een plek waar niets moet en je
alleen kijkt naar je kind.

Stil genieten van het kinderspel, van de verwondering en de experimenten van je kind.

De sfeer in de Vrije SpeelRuimte nodigt je uit te kijken naar je kind, te observeren en oog te hebben voor de interesses van je kind.

Locatie en praktische zaken

De Vrije SpeelRuimte van EigenWijs is een plek die gecreëerd wordt aan de Moerkerksesteenweg 550
te Sint Kruis Brugge.


De locatie is makkelijk te bereiken met zowel de fiets, buslijn 6 of 62, als de auto. Achter het pand is er parkeergelegenheid aanwezig.
Een picknick mag je meenemen en kan genuttigd worden in de huiskamer van de SpeelRuimte.

Openingstijden en bijdrage voorlopig nog onbekend

'The less you do for her, the more you will observe her'

Magda Gerber