‘Een kind dat iets bereikt door zelfstandig te experimenteren verwerft een heel andere kennis, dan een kind dat een kant en klare oplossing aangeboden krijgt’

Dr. Emmi Pikler

Een complete online training ‘Opvoeden vanuit vertrouwen. Werken vanuit het krachtige competente kind.’

Een complete online training, die je geheel op je eigen tempo kunt volgen: ‘Opvoeden vanuit vertrouwen. Werken vanuit het krachtige competente kind.’

In deze training word je uitgedaagd met een andere blik naar jonge kinderen te kijken. Je wordt meegenomen in de kijk op het competente kind, vanuit onder anderen het gedachtegoed van Dr. Emmi Pikler®. Je leert te werken vanuit een basis vertrouwen in het kind en hoe jij door jouw handelen meer rust kunt creëren voor jezelf en voor het kind in je praktijk.

Een andere kijk op kinderen

Je leert kritisch te kijken naar je eigen handelen en jouw rol als professional ten opzichte van het kind.

Je leert te vertrouwen op de competentie van het kind en waarom het zo belangrijk is een kind als competent en gelijkwaardig te behandelen.

Je leert het belang kennen van aandachtige verzorgingsmomenten en hoe je dit praktisch aan kunt pakken.

Je leert welke essentiële rol communicatie speelt en krijgt praktische tips in handen om zo positief mogelijk te communiceren met jonge kinderen.

Je wordt meegenomen in het belang van de vrije bewegingsontwikkeling en waarom juist de vrije bewegingsontwikkeling de basis is waarvan uit heel jonge kinderen al zelfstandig en vrij kunnen spelen.

Je krijgt een kijkje in de wondere wereld van de spelende baby en spelende peuter. Je leert wat echt geschikte materialen zijn, hoe je een passende speelplek inricht en aanbiedt en wat jouw rol hierin is.

Je leert vertrouwen hebben in de basis, de competentie van het kind en van jezelf. 

 

Kortom een training die je met geheel andere ogen leert kijken naar kinderen en jezelf.‘Nadat ik enkele Webinars van Moniek heb gevolgd, heb ik de stap gezet om de training ‘Opvoeden vanuit vertrouwen’ te volgen. Deze training heeft mij echt aan het denken gezet over de wijze waarop ik mijn opvang vorm wil geven. Ik heb tijdens deze training meer geleerd dan van mijn verplichte opleiding tot gastouder, het heeft mij zoveel inzichten gegeven, maar ook praktische handvaten die mij geholpen hebben mijn nieuwe opvang vorm te kunnen geven. Deze training kan ik iedereen aanbevelen.’
M. van de Broek Bakker
Kinderopvang van harte welkom

Praktisch

Deze training is bij uitstek bedoeld voor professionals die dagelijks werkzaam zijn met jonge kinderen en/ of hun ouders. Werk jij in de kinderopvang, als doula, vroedvrouw, kraamverzorgende, in het peuter onderwijs of op een andere wijze met jonge kinderen en/ of hun ouders dan is deze training speciaal voor jou!

Inschrijven via: (een link inclusief betaalmogelijkheid toevoegen) de kosten van deze waardevolle online training bedragen €325,- incl. btw per persoon, hiervoor krijg je 3 maanden onbeperkt toegang tot het online leerplatform en een één op één coachingsmoment met Moniek Neumann van EigenWijs.

 

Vragen over de training, neem contact op met EigenWijs.

‘Wanneer de volwassenen voortdurend bezig zijn met de volgende stappen van mijn ontwikkeling, dan voel ik mij niet oké, zoals ik nu ben.’

Jesper Juul