‘Never stop learning because live never stops teaching’

-Michael Josephson-

Een leven lang leren

Online leren is steeds meer normaal geworden. Daartoe biedt EigenWijs een online leeraanbod aan voor professionals die zich willen blijven ontwikkelen. Op deze manier kun je, je verder verdiepen in je professie, zonder je te hoeven verplaatsen gewoon vanuit je eigen woonkamer en op het moment dat het voor jou schikt.

 

EigenWijs biedt Webinars aan met de volgende onderwerpen:

Vrije bewegingsontwikkeling als basis

Over het belang van vrije bewegingsontwikkeling als basis voor een goede start in het leven. Hoe de vrije bewegingsontwikkeling de basis vormt voor een goede start op school en een stevige fundering voor kinderen legt zowel fysiek als mentaal.  Met praktische handvaten hoe ook jij vrije bewegingsontwikkeling in je praktijk aan kunt bieden.

Spelen is het werk van de baby, maar hoe dan?

Zelfstandig spelen is belangrijk ook voor jonge baby’s. Ook baby’s hebben behoefte aan eigen tijd zonder dat deze actief wordt ingevuld door een volwassene. Waarom is vrij spleen voor baby’s zo belangrijk en op welke manier kan een baby tot spelen komen. En wat is echt passend materiaal  voor een baby per ontwikkelingsfase,  dat leer je tijdens dit Webinar.

Spelen is het werk van de peuter maar hoe dan?

Spelen is het werk van het kind, spelen kan ieder kind volledig zelfstandig zonder jouw constante hulp en actieve inmenging. Vrij mogen spelen zonder actieve inmenging van een volwassene is zeer belangrijk voor jonge kinderen. Waarom dat zo belangrijk is en hoe je dit in de praktijk aan kunt pakken, dat vertel ik je in dit Webinar. Ook krijg je praktische tips voor passend materiaal voor peuter in de leeftijd van 12 tot 36 maanden.

Huilen, boos zijn, ruzie

In dit Webinar geef ik je inzichten over huilen, boos zijn en ruzies bij jonge kinderen. Ik neem je mee in de wereld van de baby en peuter, hoe zij denken, hoe hun brein werkt, en vooral hoe jij er ondersteuner van jonge kinderen mee om kunt gaan. Ik geef je volop zienswijzen en passende tips en handvatten die jij als ondersteuner van jonge kinderen direct om kunt zetten naar de praktijk.

Masterclass respectvolle en echte aandachtige verzorging

Respectvolle verzorging en echt aandachtig en liefdevol contact is zoveel meer dan enkel een luier verschonen, een badje geven, een kind eten geven…

Echt aandachtig contact vormt de basis van een veilige emotionele hechtingsrelatie tussen jou en het kind. Deze basis veiligheid, geeft een kind de mogelijkheden betrokken en zelfstandig te kunnen spelen, de wereld te leren kennen. Respectvolle verzorging is emotioneel voeden, wat ik daar precies mee bedoel en hoe je een verzorgingsmoment zo aanpakt dat het een echte emotioneel oplaadmoment is voor een kind? Dat leer je tijdens deze Masterclass!

De Masterclass kun je enkel live meevolgen.

Andere professionals over EigenWijze Webinars:

"Moniek heeft een duidelijke visie die ze met passie uitdraagt. Alles vertrekt vanuit de sterkte van het kind en het wordt zeer helder uitgelegd waardoor je met concrete handvaten en vol energie positief kan evolueren in je werk als kinderbegeleider. Als kers op de taart blijkt dat je er geen extra werk door krijgt. Terwijl kinderen dankzij de Pikler methode beter kunnen groeien en bloeien, kunnen wij dat nu in onze job ook! Dankjewel Moniek om deze methode, jouw passie, uit te dragen en dat we er dankzij jou ook in het Nederlands over geïnformeerd kunnen worden."
R. Oyen
Kinderbegeleider Eigenwijsje
"Ik volgde het webinar vrij bewegen en spelen voor baby's, omdat ik onthaalouder ben en al veel informatie en vormingen heb gevolgd, lagen mijn verwachtingen hoog . Ik was zeer aangenaam verrast. zeer duidelijke webinar. Je hebt ook een zeer aangename, zachte stem om naar te luisteren. Je geeft dit met passie! De informatie vond ik zeer leerrijk. Hartelijk dank!"
J. Van Damme
Onthaalouder
"Moniek weet haar eigen passie voor kinderen oftewel competente kinderen over te brengen op anderen. Ze heeft inmiddels heel veel kennis opgedaan gedurende haar opleidingen en ze weet deze kennis om te zetten naar de praktijk. Met heldere voorbeelden d.m.v. filmpjes of letterlijk het bespreken van een situatie uit de praktijk die wij allemaal als professional (her) kennen. Een vorming rondom baby's volgen volgen bij Moniek zorgt voor een boost in mijn werk als pedagogisch medewerker. Nog bewuster met kinderen kunnen samenwerken met vol vertrouwen in elkaar"
B. van Osch
Pedagogisch begeleider

Online vorming incompany

 

Graag een online vorming voor jullie organisatie aanvragen bij EigenWijs, ook dat kan. Neem hiervoor vrijblijvend contact op met EigenWijs. 

Praktisch

Via de inschrijflink kun jij op ieder moment dat het jouw schikt het gewenste Webinar aankopen, na aankoop blijft je persoonlijke link 3 weken werkzaam en kun jij op je eigen tijd het Webinar volgen. Een EigenWijs Webinar duurt gemiddeld 2,5 uur.

Deelname aan een Webinar vanaf €20,- per persoon. Nadien graag een attest ontvangen, ook dat kan neem hiervoor contact op met EigenWijs.