Een goede basis maakt een levensgroot verschil

De week van de kinderbegeleider.

Deze week is het de week van de kinderbegeleider.

Een week om zeker even bij stil te staan, een week waarin we deze hardwerkende mensen graag eens extra in het zonnetje zetten.

En dat verdienen ze!!

Schattenbewaarder

Iedere kinderbegeleider is van onschatbare waarde. Zij/ hij is zoveel meer dan de persoon waar jij je kind brengt zodat je kunt werken, studeren of al die andere dingen kunt doen zonder je meest kostbare bezit, je kind.

De kinderbegeleider is een ware schattenbewaarder!

Een goede basis maakt een levensgroot verschil

Misschien klinkt het in eerste instantie wat gek in je oren, als ik je zeg dat een kinderbegeleider de belangrijkste baan is die er bestaat.  Je zult waarschijnlijk  denken, er zijn zoveel andere belangrijke invloedrijke banen. Echter iedereen die deze banen vervult, moet een goede basis in zijn leven hebben gehad om goed te kunnen functioneren.

En wie zorgt er voor die goede basis?

Juist ja, de personen die aan de basis staan, de kinderbegeleiders.

Een succesvolle advocaat? Hij was nergens zonder zijn zorgzame begeleidster. Die invloedrijke minister? Het was niks geworden zonder de knuffels en goede zorgen van zijn onthaalouder.

Een goede basis, maakt een levensgroot verschil en de kinderbegeleider, die staat aan de basis!

Begin bij het begin

Begin bij het begin. De 1001 kritische dagen van een mensenleven vormen de fundering waarop het verdere leven opgebouwd wordt. Juist een goede basis in de eerste levensjaren, geeft kinderen veerkracht voor de rest van hun leven.

En wie  draagt er, naast de ouders,  de zorg voor de kinderen tijdens deze eerste 1001 dagen?

Juist ja, de kinderbegeleider!

Spelend wijs worden

Leren begint al ver voor je kind naar school gaat. Vanaf dag één na de geboorte heeft je kind alles in zich om te ontwikkelen.

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig. In het vrije spel kan hij zelf ontdekken, leren en plezier in zijn eigen kunnen ervaren. Zo legt hij een basis waar hij de rest van zijn leven plezier van heeft.

Dagelijks zetten wereldwijd miljoenen passievolle mensen zich in, in de kinderopvang. Zij investeren iedere dag opnieuw in de ontwikkeling van baby’s en peuters. Zij geven hen de mogelijkheid en de ruimte om spelend wijs te worden. En leggen hiermee de basis die nodig is voor een goede toekomst voor jou kind en al die andere kinderen, de toekomst van onze maatschappij.

Iedere dag opnieuw zijn zij er als vaste baken in het leven van je kind. Iedere dag opnieuw zijn zij er om ieder kind die kansen te geven die zij verdienen!  

Partner in de opvoeding

Mijn ervaring is, dat we in onze maatschappij de baan als kinderbegeleider vaak af doen als niet zo belangrijk of invloedrijk, het wordt al snel gezien als gezellig spelen en knuffelen met de kinderen.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat we de kinderbegeleiders, niet alleen de week, maar iedere dag opnieuw op een voetstuk zullen plaatsen.

Zij staan daar, aan die oh zo belangrijke basis van onze kinderen! Zij zetten zich iedere dag opnieuw in voor alle kinderen op hun groep, geven hen volop kansen, ontwikkelingsmogelijkheden en de ruimte om te groeien en te bloeien.

De kinderopvang is als een tweede thuis voor je kind en de kinderbegeleider, jouw partner in de opvoeding.

Samen staan we sterk, want niemand kan het alleen.

De Afrikaanse wijsheid luidt niet voor niets;

´It takes a village too raise a child´

Alles wat aandacht krijgt groeit

Deze week geven we volop aandacht aan de kinderbegeleiders, zij hebben het verdiend eens in de bloementjes gezet te worden. Deze verdiende positieve aandacht zal hen doen groeien en bloeien en hen motiveren nog beter te zijn in hun werk.

Met mijn bedrijf EigenWijs, wil ik echter elke dag groei en bloei kansen geven aan de medewerkers in de kinderopvang. Ik wil hen die positieve aandacht geven die hen doet groeien, want als zij groeien en bloeien, als zij nog gemotiveerder staan in hun oh zo belangrijke werk. Dan zien wij dit terug in onze kinderen. Die dan nog meer de ruimte en mogelijkheid zullen krijgen onder de vleugels van de kinderbegeleiders om te groeien en te bloeien en te werken aan hun basis voor het leven.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden die EigenWijs jou kan bieden?

Neem zeker eens contact op via  info@eigenwijze.be

Lieve groet Moniek Neumann

Iedere kinderbegeleider is van onschatbare waarde. Zij/ hij is zoveel meer dan de persoon waar jij je kind brengt zodat je kunt werken, studeren of al die andere dingen kunt doen zonder je meest kostbare bezit, je kind. De kinderbegeleider is een ware schattenbewaarder!

Deel deze post

Meer lezen

Spelen

Spelen is van levensbelang

Onze maatschappij staat bomvol van geleide activiteiten, onze agenda staat vol van allemaal moetjes. We moeten van de ene werkafspraak naar de anderen, van het ene feestje naar het anderen. Waar is de tijd voor jezelf? Waar is de tijd van het vrij spel en het betekenis geven?
Vrij kunnen spelen is van levensbelang voor jou en je kind.

Kinderopvang

Volg je hart…

We leven tegenwoordig in een controle maatschappij, allas willen we meten om te kunnen weten…Iets doen op gevoel, iets wat niet vanuit de wetenschap te verklaren is, iets wat niet te controleren is, maakt vaak onzeker. Misschien is dat wel de reden dat iedere mama en iedere papa onzeker is, ten slotte willen we allemaal het beste voor ons kind…